Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat că USR-PLUS nu a "luat de nevastă PNL-ul" şi sunt într-o coaliţie de guvernare, precizând că, în cazul scandalului legat de faptul că premierul Florin Cîţu a fost prins conducând băut în SUA, decizia formaţiunii din care face parte este că nu poţi să îl aperi pe Florin Cîţu, dar nici să îl ataci pentru că eşti cu el în guvern şi "atunci suntem cu fundul în două luntri".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cristian Ghinea a fost întrebat, marţi seară, la Digi 24, despre situaţia premierului Florin Cîţu legate de faptul că a fost condamnat în SUA pentru că a fost prins băut la volan. 
 
"Vreau să cred că nu fac balet politic, dar nici nu vreau să tot răspundem noi pentru deciziile luate de alţi oameni. Noi nu am luat de nevastă PNL-ul. Suntem într-o coaliţie de guvernare, românii au votat 15% USR-PLUS, un procent PNL, un procent UDMR. Dacă dumneavoastră aveaţi altă configuraţie politică... Să tot răspund eu că numeşte PNL pe nu ştiu cine, că ce a făcut Florin Cîţu când era tânăr, că Marcel Ciolacu, care era şomer, prieten cu Omar Haysam în tinereţe, a devenit un far moral al tinerilor din România, este ceva foarte amuzant. Dar nu vreau să tot răspund pentru deciziile altora”, a transmis Ghinea.
 
El a precizat că mesajul primit de la partid pe această chestiune a fost "nu poţi să îl aperi pe Cîţu, dar nici nu poţi să îl ataci pe Cîţu, că eşti cu el în guvern, ceea ce e corect".
 
"Şi atunci suntem într-o poziţie din asta cu fundul în două luntri”, a explicat ministrul.
 
Ghinea consideră că aceasta este problema lui Florin Cîţu şi el trebuie să răspundă. 
 
"E problema lui, să răspundă el, nu a fost decizia noastră. Când românii ne vor vota cu 40%-45% să facem Guvernul singuri, să avem primul ministru, răspundem. Când e vorba despre unul de-al nostru, răspundem. Şi ne-am pus cenuşă în cap, ne-am dat palme singuri, cred că nu este partid în România care să îşi dea mai multe palme, atunci când greşeşte sau când e criticat, decât USR-PLUS. Dar să ne dăm palme şi pentru ce fac alte partide, cred că e totuşi exagerat. Domnul Cîţu este om matur, vaccinat, se poate apăra singur, nu trebuie să răspundem noi de la USR-PLUS mereu de deciziile altora”, a mai afirmat Cristian Ghinea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.