Aproape 600 de migranţi au traversat Canalul Mânecii într-o singură zi, acesta fiind cel mai ridicat număr până în prezent, a anunţat agenţia brianică PA, citată de lesoir.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joi, un tânăr din Eritreea şi-a pierdut viaţa în timp ce încerca să ajungă în Regatul Unit, însă alte 592 de persoane au supravieţuit acestei traversări periculoase, potrivit datelor Ministerului de Interne.

Victima, un tânăr de 27 de ani, a murit după ce s-a aruncat din ambarcaţiune, după ce aceasta a început să ia apă. El a fost transportat la spital, la Calais, dar nu a mai fi putut la salvat.

Potrivit Ministerului britanic de Interne, într-o singură zi un total de 592 de persoane au fost salvate sau interceptate pe când încercau să traverseze Canalul Mânecii, acesta fiind un record.

Precedentul record era din 4 august, cu 482 de persoane într-o singură zi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.