Producătorii de medicamente Pfizer, BioNTech şi Moderna vor câştiga probabil, în următorii ani, miliarde de dolari de pe urma rapelurilor vaccinurilor împotriva Covid-19, pe o piaţă care ar putea rivaliza cu vânzările anuale de 6 miliarde de dolari ale vaccinurilor pentru gripă, potrivit analiştilor şi investitorilor în sectorul sănătăţii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Timp de mai multe luni, companiile au declarat că se aşteaptă ca persoanele complet vaccinate să aibă nevoie de o doză suplimentară din vaccinurile lor pentru a menţine protecţia în timp şi pentru a evita noile variante de coronavirus. Acum, o listă tot mai mare de guverne, inclusiv din Chile, Germania şi Israel, au decis să ofere doze de rapel cetăţenilor în vârstă sau persoanelor cu sistem imunitar slab în faţa variantei Delta cu răspândire rapidă. Joi târziu, Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a autorizat o doză de rapel din vaccinurile de la Pfizer şi Moderna pentru persoanele cu sistem imunitar compromis.

Pfizer, împreună cu partenerul său german BioNTech, şi Moderna au realizat cumulat vânzări de vaccinuri pentru Covid-19 de peste 60 de miliarde de dolari, pentru 2021 şi 2022. Acordurile includ furnizarea celor două doze iniţiale ale vaccinurilor lor, precum şi rapeluri de miliarde de dolari

Pentru viitor, analiştii au prognozat venituri de peste 6,6 miliarde de dolari pentru vaccinul Pfizer/ BioNTech şi 7,6 miliarde de dolari pentru Modernam în 2023, în principal din vânzările de rapel.

În cele din urmă, aceştia văd că piaţa anuală se aşează la aproximativ 5 miliarde de dolari sau mai mult, pe această piaţă urmînd să concureze şi alte companii.

Producătorii de vaccinuri spun că dovezile scăderii nivelurilor de anticorpi la persoanele vaccinate după şase luni, precum şi o rată crescândă de infecţii descoperite în ţările afectate de varianta Delta susţin nevoia vaccinurilor de rapel.

Unele date timpurii sugerează că vaccinul Moderna, care oferă o doză mai mare la început, poate fi mai durabil decât vaccinul lui Pfizer, dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă acest lucru este influenţat de vârsta sau starea de sănătate a persoanelor vaccinate.

Ca urmare, este departe de a fi clar cât de mulţi oameni vor avea nevoie de rapeluri şi cât de des.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.