Antrenorul naţionalei de handbal feminin, Adrian Vasile, a făcut declaraţii privind componenţa lotului pentru Campionatul Mondial din acest an, precum şi despre adversarele decise la tragerea la sorţi de joi seară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma tragerii la sorţi a fost stabilită componenţa celor opt grupe la CM2021, din Spania, iar România va evolua în grupa C, cu Norvegia, medaliată cu bronz la JO de la Tokyo, precum şi două echipe asiatice, care vor ocupa locurile 3-4 la competiţia continentală de luna viitoare (15-25 septembrie, Iordania).

În ultimul meci disputat cu Norvegia, România a cedat la opt goluri diferenţă, la turneul preolimpic din Muntenegru. Cu toate astea, selecţionerul Adi Vasile este încrezător că echipa pe care o va alcătui pentru CM, cu multe jucătoare tinere, va face faţă cu brio competiţiei.

”Ne-am întâlnit constant şi îmi place să jucăm împotriva celor mai buni. Mă inspir mult din handbalul lor, sunt acea echipă pe care toată lumea vrea să o bată. Meciul cu Norvegia de la turneul preolimpic a fost unul din cele mai bune pe faza de atac, gândindu-ne la câte goluri am reuşit să le marcăm pe atacul poziţional. Evident, nemaifiind Cristina (Neagu - n.r.), lucrurile se vor schimba”, a declarat Adrian Vasile.

El a explicat că vor fi multe schimbări la nivel de lot, dar priveşte acest aspect ca pe un plus pentru viitor. ”Sunt câteva modificări pe care le-am făcut, câteva fete care nu vor mai fi la lot, Cristina Neagu va reveni doar la anul. Vom avea multe jucătoare tinere, pe care trebuie să le facem să creadă de la etapă la etapă şi să le pregătim să atingă un vârf de formă la borna intermediară Paris 2024”.

Primele trei clasate din fiecare din cele opt grupe, la prima ediţie a CM cu 32 de echipe la start, se vor califica în patru grupele principale. Din aceste grupe, în sferturi vor merge echipele de pe locurile 1-2, iar apoi se va juca doar eliminatoriu.

Campionatul Mondial din Spania va avea loc între 2-19 decembrie. Campioana mondială en-titre este Olanda.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.