Un număr de 8.000 de poliţişti vor acţiona, în întreaga ţară, în week-endul de Sfânta Maria, iar 2.000 dintre aceştia sunt de la Rutieră. De altfel, cele mai aglomerate rute, A2 şi DN 1, vor fi monitorizate din elicopter. Totodată, peste 6.000 de jandarmi vor asigura ordinea publică la festivaluri şi la manifestările religioase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Purtătorul de cuvânt la Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a declarat, vineri, că poliţiştii de la Rutieră vor avea 300 de radare.
 
"Colegii de la ordine publică se vor afla în zona locaşurilor de cult, în special în Suceava şi în Cluj, unde aşteptăm prezenţa unui public numeros pentru a asigura un climat optim de ordine şi siguranţă publică. Poliţiştii de la Rutieră vor acţiona pe toate arterele principale ale ţării pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi pentru prevenirea accidentelor rutiere grave. Poliţiştii de la Rutieră folosesc 300 de aparate radar pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi calcă pedala de acceleraţie mai mult decât este cazul. Vom avea în vedere toate celelalte abateri de la normele rutiere, însă scopul Poliţiei Române nu este acela de a da sancţiuni contravenţionale, ci acela de a preveni producerea oricăror evenimente negative”, a afirmat Georgian Drăgan. 
 
El a precizat că traficul va fi monitorizat şi din elicopter.
 
"Beneficiem şi de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie. Cele mai aglomerate rute, respectiv Autostrada A2, Autostrada Soarelui, şi DN 1 vor fi monitorizate din elicopter, la bordul unei aeronave aparţinând IGAv se va afla un poliţist de la Rutieră care va transmite informaţii utile colegilor de la sol pentru a direcţiona echipajele de Poliţie Rutieră în problemele cu fluenţă de trafic”, a transmis purtătorul de cuvânt la Poliţiei Române.
 
El a precizat că 8.000 de poliţişti vor acţiona la sfârşitul acestei săptămâni la nivel naţional, iar 2.000 dintre ei vor fi de la Rutieră. 
 
De asemenea, Georgian Drăgan a anunţat că, în 11 şi 12 august, Direcţia de Ordine Publică, Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi au organizat la nivel naţional o acţiune între orele 7.00-9.00 şi 17.00-19.00 şi au fost aplicate aproximativ 20.000 de sancţiuni contravenţionale, dintre care aproximativ 5.500 pentru depăşirea limitei de viteză. 
 
La rândul său, Jandarmeria Română a anunţat că, în acest sfârşit de săptămână, peste 6.000 de jandarmi, alături de poliţişti şi pompieri, se vor asigura că participanţii la manifestări vor fi în siguranţă. 
 
"O atenţie deosebită va fi acordată prevenirii incidentelor la festivalurile (Electric Castle, Summer Well, Kimaro etc) şi cele peste 45 de evenimente culturale organizate în spaţii publice, la care organizatorii estimează participarea unui public numeros. De asemenea, duminică, vom fi prezenţi în zona lăcaşelor de cult, sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului prilejuind prezenţa unui număr însemnat de credincioşi (în mod tradiţional, la cele mai importante mănăstiri sunt prezente între 4.000 şi 15.000 de persoane)”, a transmis Jandarmeria. 
 
În zonele turistice montane, zilnic, 250 de jandarmi montani sunt pregătiţi să ofere ajutor şi îndrumare celor care aleg muntele ca destinaţie pentru aceste zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.