Rusia a cerut unei jurnaliste BBC să părăsească ţara până la sfârşitul lui august, ca represalii faţă de ceea ce Moscova denunţă drept o discrimnare a unor jurnalişti ruşi care muncesc în Regatul Unit, potrivit televiziunii ruse de stat, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit postului Rusia-24, Sarah Rainsford, unul dintre cei doi corespondenţi anglofoni ai BBC la Moscova, urmează să părăsească Rusia în ceea ce televiziunea rusă prezintă drept o ”expulzare simbolică”.

Rusia-24 precizează că Moscova nu i-a prelungit acreditarea de presă lui Sarah Rainsford după sfârşitul lui august, când îi expiră viza.

Potrivit postului rus este vorba despre represalii faţă de refuzul Londrei de a acorda vize unor jurnalişt ruşi care lucrează în Regatul Unit, inclusiv de la RT şi Sputnik.

BBC a anunţat că nu comentează aceste informaţii, iar Sarah Rainsford, contactată de Reuters, nu a răspuns

O purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe a declarat că se va exprima imediat ce se va exprima Sarah Rainsford.

Ambasada Regatului Unit la Moscova, contactată de Reuters, nu a dorit să comenteze imediat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.