Toate operele prezentate la Sala Palatului, la ediţia din 2021 a Festivalul Internaţional „George Enescu”, vor fi atât în premieră în România, cât şi în format multimedia, cu participarea unor artişti şi orchestre renumite, precum şi a cunoscutelor regizoare Carmen Lidia Vidu şi Nona Ciobanu. Una dintre opere, compusă de faimosul tenor, compozitor şi dirijor Jose Cura - Te Deum -, este o premieră mondială şi este dedicată aniversării celei de-a 25-a ediţii a Festivalului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Abordarea amplă a lucrărilor lirice este una din liniile trasate de directorul artistic Vladimir Jurowski şi a adus Festivalului „Enescu” nominalizarea la International Opera Awards 2020, pentru programul său din 2019, anunţă organizatorii. 

Împlinirea a 50 de ani de la moartea lui Igor Stravinski este marcată printr-un program dedicat în exclusivitate compozitorului pe 1 septembrie, care cuprinde şi premiera românească a lucrării „The Flood (Potopul)”, în interpretarea Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Berlin sub bagheta directorului artistic al Festivalului, Vladimir Jurowski.

Din programul acestui concert face parte şi lucrarea „Les Noces (Nunta)” - scene coregrafice cu muzică şi cânt pentru voci, 4 piane şi percuţie, un moment spectaculos cu pianiştii Daniel Ciobanu, Andrei Licareţ, Alexandra Silocea şi Mihai Ritivoiu, precum şi Renard, histoire burlesque chantée et jouée (Vulpea).

Pe 15 septembrie Orchestra Naţională Radio va aduce în premieră opera „Der Zwerg (Piticul)” de Alexander von Zemlinsky pe scena Sălii Palatului, sub bagheta dirijorului Oleg Caetani.

Cele două concerte vor avea o regie multimedia semnată de Carmen Lidia Vidu, una dintre cele mai apreciate regizoare din România, premiată recent de UNITER. 

Orchestra Filarmonicii George Enescu prezintă în premieră în România „Die tote Stadt (Oraşul Mort)” de Korngold în versiune concertantă, pe 10 septembrie. Nona Ciobanu, regizoare recunoscută pentru creativitatea şi complexitatea spectacolelor sale, a pregătit o proiecţie de excepţie pentru acest spectacol.

Un alt concert de excepţie din cadrul Festivalului este susţinut de Philharmonia London şi José Cura la Sala Palatului, pe 5 septembrie, alături de Corul Academic Radio. Din program fac parte lucrări vocal-simfonice compuse de José Cura, inclusiv o primă audiţie la nivel mondial: „Te Deum” dedicat aniversării celei de-a 25-a ediţii a Festivalului pentru solistă, cor şi cor de copii. Regia multimedia a acestui concert este semnată de Carmen Vidu.

Accesul în sălile de concerte se va face cu respectarea condiţiilor sanitare, iar purtarea măştii va fi obligatorie.

Festivalul Internaţional „George Enescu” 2021 este programat să aibă loc între 28 august şi 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepţional, susţinut de 3.500 de artişti străini şi români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar şi cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artişti, organizatori şi jurnalişti.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.