Un urs care intrat în curtea unei gospodării din Bicaz Chei a fost îndepărtat de jandarmii nemţeni în pădure În acest caz nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale, ursul distrugând o porţiune din gardul locuinţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, în noaptea de 11 spre 12 august, la ora 03.50, prin apel la 112 a fost semnalată prezenţa unui urs în apropierea unei locuinţe din comuna Bicaz Chei. 
 
La faţa locului s-au deplasat un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Bicaz - Izvorul Muntelui, reprezentanţi ai Primăriei Bicaz Chei şi ISU Neamţ. În momentul sosirii forţelor de intervenţie ursul era prezent în apropierea gospodăriei, iar jandarmii l-au alungat în pădure. 
 
“Jandarmii montani au rămas în apropierea gospodăriei pentru a monitoriza zona şi a se asigura că pericolul nu mai este iminent. Din cele relatate de apelant, ursul a provocat doar pagube materiale, respectiv a distrus o porţiune din gardul împrejmuitor al locuinţei. Prezenţa animalului sălbatic în zonă este constatată frecvent de către apelant, mai ales pe timpul nopţii, anul trecut atacându-i şi animalele domestice din gospodărie”, se arată în comunicat. 
 
Locuitorii comunei Bicaz Chei au fost avertizaţi de existenţa pericolului prin mesaj RO-ALERT.
 
De la începutul anului şi până în prezent, jandarmii nemţeni au fost alertaţi şi au intervenit la opt sesizări făcute prin apel la 112, care semnalau prezenţa urşilor în apropierea gospodăriilor. În cinci situaţii, atacul urşilor s-a soldat cu pagube materiale, iar în alte trei cazuri a fost semnalată doar prezenţa lor, în momentul în care jandarmii au ajuns la locul sesizării, ursul nu se mai afla în zona respectivă, acesta nefiind găsit nici în zona apropiată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.