Un elicopter cu 16 persoane la bord - inclusiv 13 turişti - s-a prăbuşit joi într-un lac, situat pe Peninsula vulcanică Kamceatka, în Extremul Orient rus, iar cel puţin nouă persoane au supravieţuit, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elicopterul, de tip Mi-8, a căzut în Lacul Kuril, în rezervaţia naturală Kronoţki, a anunţat într-un comunicat Guvernul local.

”La bordul (elicopterului) se aflau trei membri ai echipajului şi 13 pasageri”, toţi ”turişti”, precizează aceeaşi sursă .

Aproximativ 40 de salvatori de la Ministerul rus al Situaţiilor de urgenţă şi scafandri au fost trimişi la faţa locului, precizează autorităţile locale.

Imediat după ora 1.00 GMT (4.00, ora României), nouă persoane au fost găsite în viaţă, potrivit unui reprezentant al Guvernului regiunii Kamceatka, Aleksandr Zabolicenko.

Este vorba despre şapte turişti şi doi piloţi, pottivit unor surse din cadrul serviciilor de salvare, citate de agenţii ruse de presă.

Soarta celorlalte şapte persoane era necunoscută imediat, iar o operaţiune de căutare şi salvare continua, potrivit autorităţilor.

Elicopterul s-a scufundat după ce s-a prăbuşit şi se afla la o adâncime de 100 de metri, potrivit salvatorilor, citaţi de agenţia oficială rusă de presă Tass.

O anchetă cu privire la încălcarea regulilor de securitate şi de exploatare aeriene a fost deschisă, a anunţat într-un comunicat Comitetul rus de anchetă, însărcinat cu principalele investigaţii în Rusia.

Un copil se afla între pasagerii elicopterului, potrivit Comitetului.

Elicopterul de tip Mi-8, aparţinând companiei locale Vitiaz-Aero, urma să transporte turişti către Khodutka, unul dintre vulcanii din zona oraşului Petroplavovsk-Kamceaţki, potrivit filialei locale a Ministerului Situaţiilor de Urgenţă.

Kamceatka este un teritoriu imens, foarte puţin populat, dar apreciat de turişti din cauza vulcanilor şi naturii sălbatice.

Potrivit site-ului Vitiaz-Aero, compania utilizează elicoptere de tip Mi-8P în transportul unor grupuri de turişti.

Acest tip de elicopter, de concepţie sovietică, a fost fabricat între 1960 şi 1991. El poate transporta până la 24 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.