Instagram şi-a cerut scuze, miercuri, după blocarea postărilor prin care a fost distribuit afişul viitorului film al cineastului spaniol Pedro Almodovar, "Madres paralelas", care arată un mamelon din care se scurge o picătură de lapte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am retras mai întâi postări cu această imagine pentru încălcarea regulilor noastre cu privire la nuditate", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt al grupului Facebook. 

"Facem totuşi excepţii cu scopul de a autoriza nuditatea în anumite cazuri, ca în contexte artistice clare. Am restabilit postările care au distribuit afişul filmului lui Almodovar pe Instagram şi ne pare rău pentru neînţelegere", a adăugat ea. 

Retragerea imaginilor a stârnit polemici pe reţelele de socializare şi în mass-media din Spania.  

"Să-ţi fie ruşine, Instagram!", a denunţat autorul afişului, graficianul spaniol Javier Jaen, publicând o captură de ecran pe reţeaua de socializare. El a explicat că retragerea imaginii, luni, a fost făcută pentru că nu a respectat "regulile de folosire". 

Instagram este în mod obişnuit arătat cu degetul pentru blocarea de imagini în conformitate cu politica sa foarte strictă privind nuditatea şi a luptei contra pornografiei.               

Aplicaţia afirmă că regulile sale au evoluat şi au devenit "nuanţate" pentru a face excepţii în materie de nuditate atunci când este vorba de manifestaţii sau artă.                

"Madres paralelas", care va fi lansat pe 10 septembrie în cinematografele spaniole, va deschide cea de-a 78-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia (1-11 septembrie) unde va fi în competiţie.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.