Femeile însărcinate ar trebui să fie vaccinate împotriva Covid-19, potrivit unei noi analize care nu a arătat un risc sporit de pierdere a sarcinii, a afirmat miercuri Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CDC a declarat că nu a găsit probleme de siguranţă pentru persoanele însărcinate, nici în noua analiză, nici în studiile anterioare. Centrul a arătat că ratele de avort spontan după vaccinare au fost similare cu rata preconizată.

Femeile gravide pot primi oricare dintre cele trei vaccinuri care au autorizaţie de urgenţă - Pfizer, Moderna sau Johnson & Johnson.

Agenţia nu recomanda anterior femeilor însărcinate să fie vaccinateafirmând că acestea că ar trebui să discute despre vaccinare cu furnizorii lor de servicii de îngrijire a sănătăţii.

Sascha Ellington, conducătorul echipei de pregătire şi de reacţie în situaţii de urgenţă a Diviziei CDC pentru Sănătatea Reproducerii, a declarat că absorbţia vaccinului la femeile gravide a fost scăzută, doar 23% primind cel puţin o doză de vaccin.

”Vrem să creştem acest lucru”, a spus Ellington, menţionând că agenţia lucrează la strategii pentru ca obstetricienii şi ginecologii să devină furnizori de vaccinuri.

"Vrem ca femeile să fie protejate. Nu vedem avertismente legate de siguranţă şi astfel beneficiile vaccinării într-adevăr depăşesc orice risc potenţial sau necunoscut", a adăugat acesta.

Sarcina creşte riscul unor forme grave de boală cauzate de Covid-19, potrivit CDC, iar Covid-19 în timpul sarcinii creşte riscul naşterii premature.

CDC a afirmat că recomandă acum tuturor persoanelor cu vârsta de cel puţin 12 ani să se vaccineze împotriva Covid-19, inclusiv persoanelor gravide, care alăptează, care încearcă să rămână însărcinate sau care ar putea rămâne însărcinate în viitor.

"Suntem conştienţi de miturile care s-au răspândit legate de fertilitate. Nu se bazează pe nicio dovadă. Nu există nicio dată ştiinţificp care să susţină acest lucru", a spus Ellington.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.