La 40 de ani de la căsătoria prinţului de Wales cu Diana Spencer, o felie din tortul miresei a fost vândută, miercuri, la licitaţie pentru 2.200 de lire sterline (2.620 de euro).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această felie de 800 de grame a fost recuperată apoi păstrată de o angajată a reginei-mamă, Moyra Smith. 

Prăjitura şi glazura sa au fost păstrate în folie de plastic alimentară, într-o cutie decorativă din metal cu mesajul "Foloseşte cu grijă". A fost vândută prima dată în 2008 unui colecţionar.

„Am fost surprinşi de numărul de persoane care au licitat pentru această prăjitură regală unică”, a declarat curatorul şi specialistul în obiecte regale Chris Albury, precizând că a primit ”detalii” despre lot din ”Marea Britanie, Statele Unite şi mai multe ţări din Orientul Mijlociu”. 

Estimată iniţial între 300 şi 500 de lire sterline, felia a fost adjudecată în final la 1.850 de lire sterline, adică 2.200 de lire sterline cu taxe incluse, la casa de licitaţii Dominic Winter. A fost achiziţionată de Gerry Layton, un colecţionar privat care trăieşte la Leeds (în nordul Angliei).

Charles şi Diana au divorţat oficial în 1996, cu un an înainte de moartea tragică a prinţesei de Wales în urma unui accident de maşină la Paris, la vârsta de 36 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.