Noul preşedinte iranian Ebrahim Raisi l-a nominalizat miercuri în funcţia de ministru de Externe pe Hossein Amirabdollahian, un diplomat critic al Occidentului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raisi a anunţat, la prezentarea Guvernului său în Parlament, că l-a ales pe Hossein Amirabdollahian în funcţia de ministru de Externe, iar pe Jawad Owji, un fost adjunct al ministrului Petrolului, directorul general al companiei naţionale iraniene de gaze naturale, în funcţia de ministru al Petrolului.

”Amirabdollahian este un susţinător al liniei dure (...). În cazul în care Ministerul de Externe rămâne însărcinatcu dosarul nuclar, Teheranul va adopta o poziţie intransigentă în cadrul negocierilor” de la Viena, avertizează, sub protecţia anonimatului, un negociator iranian din cadrul programului nuclear iranian.

Presa iraniană semioficială scrie că Consiliul Suprem al Securităţii Nţaionale, aflat în subordinea liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei, urmează să preia frâiele negocierilor de la Viena în dosarul nuclear iranian.

Hossein Amirabdollahian are reputaţia unui om apropiat Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a regimului, mişcării şiite libaneze Hezbollah şi altor actori prin care Iranul acţionează în Orientul Mijlociu.

”Alegerea lui Raisi arată că el este ataşat importanţei problemelor regionale în politica sa extrenă”, consideră un fost oficial iranian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.