Guvernul a dezbătut, în primă lectură, un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede o finanţare suplimentară, în valoare totală de 3 miliarde de lei, de la Ministerul Dezvoltării, pentru proiectele aflate în derulare din PNDL2, a anunţat ministrul Cseke Attila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta a adăugat că finanţarea vizează acoperirea cheltuielilor suplimentare cauzate de majorarea preţurilor materialelor de construcţii şi a salariilor din domeniul construcţiilor.

„Sprijinim proiectele comunităţilor locale. Fără această măsură ar fi în pericol multe investiţii finanţate ale căror construcţie a fost începută deja”, a subliniat Cseke Attila, potrivit unui comunicat de presă al UDMR.

După cum este cunoscut, la finele anului 2020, după preluarea mandatului, ministrul Cseke Attila a demarat o măsură similară, prin care a fost alocată suma suplimentară de 800 de milioane de lei pentru proiectele finanţate prin prima etapă a Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

Proiectul de act normativ aflat în prima lectură pe agenda Guvernului de astăzi prevede o nouă suplimentare, în valoare de 3 miliarde de lei, pentru proiectele aflate în derulare în PNDL2, dacă Guvernul ia o decizie în acest sens, săptămâna viitoare, conchide sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.