Vicepreşedintele Camerei Deputatilor Cristina Prună (USR PLUS) afirmă, miercuri, referindu-se la PNDL, că nu există program din care să se fi furat mai mult. ”Sume astronomice care se vor duce tot în toalete de 80.000 de euro în şcoli sau becuri de 2.000 de euro”, afirmă Prună, precizând că PNDL nu a scos niciun judeţ din sărăcie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A început să se vorbească din nou de PNDL-uri şi alte concepte pesediste de mituit primarii. Vreau să ne aducem cu toţii aminte că nu există program din care să se fi furat mai mult ca din PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală)”, a scris, miercuri, pe Facebook, Cristina Prună.

Aceasta consider că PNDL nu înseamnă altceva decât că ”sume astronomice din taxele şi impozitele noastre care mai devreme sau mai târziu se vor duce tot în toalete de 80.000 de euro în şcoli sau becuri de 2.000 de euro”.

”E scandalos să nu fi învăţat nimic din risipa de bani publici care s-a întâmplat sub ochii noştri neputincioşi. Acum, în şedinţele PNL se vorbeşte de 50 miliarde de lei (10 miliarde de euro!) pentru noi proiecte de “dezvoltare locală”. Avem PNDL de peste zece ani. I-am văzut efectele. Nu a scos niciun judeţ din sărăcie. Dimpotrivă, judeţele fruntaşe la PNDL, precum Teleormanul, au rămas cele mai sărace”, a mai scris vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Potrivit acesteia, investiţiile locale trebuie să continue pe fonduri europene pentru că şi aşa am avut probleme de absorbţie.

”Banii de la buget pentru proiectele locale trebuie să premieze performanţa, adică să meargă ca şi cofinanţare pentru proiecte europene. Doar aşa putem avea un minim filtru pentru furturi şi parandărături pentru firme de casă, cum s-a întâmplat de fiecare dată cu banii din PNDL. Să fie foarte clar! Reforma nu înseamnă să facem un alt PNDL, PNDL 3 sau alte nume pompoase care se pregătesc pentru a împacheta cu fundiţa roz acest nou program de cumpărat primari şi alimentat clientela politică cu banii noştri, ai tuturor”, a mai scris Prună.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă, miercuri, că, dincolo de modul în care va fi denumit, noul program de investiţii asupra căruia s-a convenit în coaliţie va cuprinde proiecte de infrastructură care să acopere atât partea rutieră, cea de apă şi canal, dar şi extinderea reţelelor de gaz. ”Guvernul a fost mandatat să pregătească actul normativ necesar care să materializeze noul program”, a transmis liderul PNL.

Ludovic Orban a anunţat, marţi seară, după şedinţa coaliţiei, că în cursul acestui an va fi reglementat din punct de vedere legislativ un nou plan de investiţii după modelul Planului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), cu o valoare de aproximativ 50 de miliarde de lei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.