Parlamentul lituanian dezbate marţi un proiect de lege cu privire la construirea unei bariere metalice cu sârmă ghimpată în vârf, care să oprească migranţi, ce au traversat în număr record frontiera cu Belarusul, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un număr tot mai mare de migranţi a intrat în ultimele săptămâni în Lituania, Letonia şi Polonia.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko este acuzat de faptul că foloseşte această migraţie cu scopul de a exercita presiuni asupra Uniunii Europene (UE) să ridice sancţiuni pe care le-a impus regimului de la Minsk după realegerea sa contestată în urmă cu un an.

>

În cazul în care Parlamentul adoptă proiectul de lege, Lituania urmează să construiască o barieră metalică - de patru metri înălţime cu sârmă ghimpată în vârf -, cu o lungime de 508 metri, în valoare de 152 de milioane de euro, potrivit agenţiei Baltic News Service (BNS), care citează Serviciul Naţional lituanian al Grănicerilor.

Parlamentul dezbate totodată posibilitatea de a autoriza armata să patruleze la frontieră şi de a limita - temporar - posibilitatea depunerii unei cereri de azil în posturi de control de la frontieră sau la ambasade.

De la începutul lui 2021, 4.026 de persoane au pătruns în mod ilegal în Lituania, din Belarus, a anunţat într-un comunicat, la 3 august, Ministerul lituanian de Interne.

În 2020, în Lituania au intrat în mod ilegal 74 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.