Tower Bridge din Londra a rămas blocat cu cele două braţe ridicate, timp de 12 ore, din cauza unui "incident tehnic", perturbând mult traficul în capitala britanică. Defecţiunea a fost remediată, marţi dimineaţă, anunţă BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două părţi ale podului au rămas ridicate până luni după-amiază, după ce au fost deschise pentru a lăsa să treacă impozantul velier Sailing Vessel Tenacious, potrivit calendarului podului. 

Este a doua oară într-un an când lucrarea construită la sfârşitul secolul al XIX-lea şi devenită simbol al Londrei a rămas imobilizată, după o pană de mai mult de o oră în august 2020. 

"Tower Bridge este închis circulaţiei şi pietonilor din cauza unui incident tehnic. Evitaţi zona, vă rugăm", a scris luni, pe Twitter, poliţia londoneză.                

Podul leagă cartierul financiar Square Mile de Southwark, de cealaltă parte a Tamisei şi închiderea sa a provocat luni ambuteiaje pe cele două maluri. 

Construit în opt ani, între 1886 şi 1894, podul era considerat în acea epocă "cel mai lung şi mai sofisticat pod mobil", potrivit site-ului său. 

Cele două braţe ale podului se ridică şi coboară de 800 de ori pe an datorită a patru roţi dinţate mari, activate iniţial de aburi înainte de instalarea unui sistem hidraulic în anii 1970. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.