Renault vrea să îşi relanseze afacerile în China prin formarea unei companii mixte cu Geely, destinată vehiculelor hibride, la un an după ce a închis o operaţiune anterioară pe cea mai mare piaţă auto din lume, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două companii au semnat un acord-cadru de înfiinţare a întreprinderii mixte, care va produce şi vinde maşini hibride marca Renault, folosind tehnologiile, lanţurile de aprovizionare şi unităţile de producţie Geely, în timp ce Renault s-ar concentra pe vânzări şi marketing.

Ca parte a parteneriatului, cei doi producători auto au fost de acord să exploreze stabilirea unui centru de producţie comun pentru vehiculele hibride Geely's Lynk & Co-brand, în Coreea de Sud, unde Renault fabrică şi vinde maşini de mai bine de două decenii.

Proiectul se va concentra iniţial pe China şi Coreea de Sud, dar probabil va fi extins pentru a acoperi pieţele din Asia cu creştere rapidă.

Geely şi Renault analizează, de asemenea, dezvoltarea de maşini integral electrice pentru această companie mixtă, a spus o sursă familiarizată cu această chestiune.

Noua întreprindere este modelată pe o iniţiativă axată pe EV Geely, înfiinţată în 2019 împreună cu Daimler, care intenţionează să producă în China şi să vândă vehicule Smart bazate pe tehnologia Geely, folosind reţeaua globală de vânzări a Daimler. Cu toate acestea, proiectul Geely-Renault ar fi complet separat de proiectul Geely cu Daimler.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.