Cel puţin pentru o lună, chinezii de la Xiaomi au fost lideri la nivel global pe piaţa smartphone-urilor, asta după ce au fost pe primul loc şi în Europa în al doilea trimestru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru prima oară în istoria companiei, Xiaomi a fost lider mondial pe piaţa smartphone-urilor în luna iunie, conform unei analize realizate de Counterpoint Research.

Fără să ofere cifre concrete privind vânzările, Counterpoint spune că livrările Xiaomi au crescut cu 26% în luna iunie, comparativ cu luna mai. Astfel, firma chineză a ajuns să vândă mai mult decât Samsung şi Apple.

Analiza arată, însă, că Xiaomi a vândut aproape 800 de milioane de smartphone-uri din 2011, când a fost înfiinţată.

Ascensiunea rapidă din ultimul an a Xiaomi este pusă, în primul rând, pe seama căderii Huawei. Xiaomi a fost compania care a ştiu cel mai bine să preia utilizatorii pierduţi de Huawei, în urma embargoului american.

În luna iunie, Xiaomi a profitat şi de faptul că Samsung a produs mai puţine smartphone-uri. Fabrica din Vietnam, una dintre cele mai importante pentru producătorul coreean, şi-a redus mult producţia din cauza noului val de COVID-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.