ByteDance, proprietarul chinez al platformei video TikTok, vrea să se listeze la Hong Kong până la începutul anului 2022, după ce a răspuns îngrijorărilor exprimate de autorităţile de reglementare chineze, transmite Reuters,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul ByteDance intenţionează să se listeze fie în trimestrul patru al acestui an, fie la începutul anului 2022, a relatat prima oară Financial Times, citând o sursă apropiată situaţiei.

"Ne aşteptăm la recomandările finale din partea ByteDance în septembrie. Ei depun în prezent toate documentaţia la autorităţile chineze şi trec prin procesul de revizuire", a declarat sursa pentru Financial Times.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al ByteDance a declarat pentru Reuters că articolul FT nu este corect. Purtătorul de cuvânt a refuzat să ofere mai multe detalii.

BytDance, cu sediul la Beijing, a declarat în aprilie că nu are planuri iminente pentru o ofertă publică iniţială.

Autorităţile de reglementare chineze şi-au intensificat controlul asupra sectorului tehnologic în ultimele luni.

Potrivit Financial Times, ByteDance lucrează la soluţionarea problemelor de securitate a datelor ridicate de autorităţile de reglementare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.