Lucrări de artă stradală în stilul artistului Banksy au apărut în oraşe de pe coasta de est a Angliei, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Creaţiile au apărut în Gorleston, Great Yarmouth din Norfolk, precum şi în Lowestoft din Suffolk.

Graffit-ul ce repreintă un bărbat şi o femeie dansând în timp ce un acordeonist cântă, a apărut, vineri, în staţia de autobuz de pe Admiralty Road din Great Yarmouth.

O alta este a unui copil lângă un pavaj dezgropat sau a unei macarale ce prinde jucării. 

Artistul nu a revendicat pe Instagram lucrările. 

Profesorul Paul Gough, expert în opera lui Banksy, director şi vicecancelar la Universitatea de Artă Bournemouth, a spus că este "destul de sigur" că operele sunt de Banksy "sau sunt falsuri foarte bune". 

"În mod clar, Banksy s-a bucurat de un sejur în Anglia de Est: acestea sunt şabloane foarte sofisticate care arată un artist matur", a spus el. "Vopseaua este distinctivă; chiar şi paşii de dans sunt convingători", a mai spus el.

"Ca întotdeauna la Banksy, contextul este crucial: îşi alege locurile cu atenţie, iar acestea trei sunt amplasate frumos. Cele trei lucrări sunt dedicate diferitelor generaţii de privitor: copii mici, seniori şi cei care se distrează după 18 luni de izolare". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.