Una dintre cele 11 femei citate într-o anchetă independentă care îl acuză pe guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, de hărţuire sexuală, a depus plângere, prima de la publicarea, marţi, a raportului exploziv, potrivit mass-media şi autorităţilor americane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De celalată parte, avocaţii guvernatorului au acuzat de părtinire anchetatorii însărcinaţi de procurorul general al statului New York, Letitia James, şi că a căutat să demonstreze că unele mărturii erau false. 

"O plângere a fost depusă ieri (joi)", a confirmat pentru AFP un purtător de cuvânt al biroului şerifului de comitat Albany, capitala statului, fără a detalia. 

Potrivit mai multor media americane, plângerea a fost depusă de o femeie, numită cu apelativul "executive assistant #1" în raport. Aceasta, o asistentă a echipei lui Cuomo, a acuzat mai multe gesturi inadecvate şi indecente de la sfârşitul lui 2019 din partea guvernatorului care a respins acuzaţiile.               

Plângerea deschide calea unor posibile urmăriri judiciare a guvernatorului, căruia mulţi aliaţi democraţi, până la preşedintele Biden, i-au cerut să demisioneze şi care face de asemenea obiectul unei proceduri în Parlamentul statului New York ce poate duce la destituirea sa.      

Guvernator al statului New York din 2011, reales în 2014 şi 2018, Andrew Cuomo, 63 de ani, a devenit o vedetă naţională în vârful pandemiei din primăvara lui 2020, datorită declaraţiilor sale televizate zilnic, percepute drept raţionale şi încurajatoare în plină criză. 

Conform raportului publicat marţi, asistenta care a depus plângere a deplâns "gesturi apropiate şi intime" din partea guvernatorului, pe care îl acuză şi că i-a "atins fesele" de mai multe ori, în timpul unor îmbrăţişări sau a unui selfie, şi că în noiembrie 2020 "i-a băgat mâna pe sub cămaşă şi i-a atins un sân".

"Nu am atins pe nimeni într-o manieră nepotrivită sau să fac avansuri sexuale inadecvate", a asigurat marţi Andrew Cuomo, într-o declaraţie filmată din biroul său. 

Raportul reiese dintr-o anchetă condusă de biroul procurorului general al statului New York, Letitia James. Chiar dacă această procedură nu a determinat inculparea lui Andrew Cuomo, mai mulţi procurori ai statului au asigurat că au deschis anchete de atunci. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.