Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că în România sunt active 333 de focare de pestă porcină africană, în ultima săptămână fiind înregistrate 108 focare noi şi 11 cazuri la mistreţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ANSVSA, în 5 august erau active 333 de focare de pestă porcină africană (PPA), din care 3 focare în exploataţii comerciale şi 5 focare în exploataţii comerciale de tip A, fiind afectate 49.257 de porcine.

În perioada 2019 şi până în prezent, au fost stinse 3.245 de focare de pestă porcină africană.

În intervalul 30 iulie - 5 august, au fost înregistrate 108 focare noi de PPA: 43 în judeţul Ialomiţa, 30 în judeţul Teleorman, câte cinci în judeţele Bihor şi Sibiu, patru în judeţul Argeş, câte trei în Olt şi Sălaj, câte două în judeţele Buzău, Cluj, Iaşi, Prahova, câte un focar în judeţele Arad, Bacău, Brăila, Galaţi, Gorj, Maramureş şi Vâlcea.

Totodată, au fost stinse 11 focare de PPA: şase în judeţul Satu Mare, 3 în Bihor şi câte unul în Hunedoara şi Sălaj.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, în 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.829 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreţi se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lor.

Dintre acestea, în intervalul 30 iulie - 5 august au fost înregistrate 11 cazuri noi de PPA la mistreţi: 3 în judeţul Hunedoara (mistreţi găsiţi morţi), câte două în Caraş-Severin (mistreţi vânaţi), Satu Mare (mistreţi vânaţi) şi Sălaj (mistreţi găsiţi morţi) şi câte un caz în Argeş (mistreţ găsit mort) şi Mureş (mistreţ vânat).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.