Deputata USR PLUS Cosette Chichirău consideră că premierul Florin Cîţu ar trebui să fie mai moderat în comentarii, atunci când a afirmat că trebuia să dea mai puţini bani către Ministerul Transporturilor, la rectificarea bugetară, din cauza unei execuţii bugetare slabe a instituţiei condusă de Cătălin Drulă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Aşteptările noastre sunt ca priorităţile României să fie luate în considerare şi nu culoarea politică a miniştrilor. Noi credem că Guvernul lucrează pentru toată ţara, ar trebui să lucreze ca o echipă. Indiferent de alegerile interne din PNL, ar trebui ca priorităţile României să fie pe primul loc. La Transporturi avem nevoie de cel puţin două miliarde de lei la rectificare, pentru ca CFR să mai poată să funcţioneze. După zeci de ani de subfinanţare, vedem că liniile ferate sunt degradate foarte grav, aşa că nu putem să începem să reparăm infrastructura feroviară şi rutieră fără investiţii. Or suma propusă momentan era doar de 320 de milioane la Transporturi. Asta este o sumă cu care Ministerul Transporturilor nu poate funcţiona”, a afirmat Cosette Chichirău, vineri la RFI.

Premierul Florin Cîţu a afirmat că „la Ministerul Transporturilor ar trebui să iau bani, nu să dau, după execuţia bugetară”, întrebat dacă este adevărat că vor fi alocate trei miliarde lei pentru Fondul de Rezervă al Guvernului, la rectificarea bugetară şi doar 322 milioane lei la Transporturi, deşi Cătălin Drulă a cerut tot trei miliarde lei. „Nu este adevărată cifra pentru Fondul de Rezervă”, a completat şeful Executivului.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunţat, joi, o execuţie bugetară de peste 90% şi un record în atragerea de fonduri europene şi a precizat că toate sumele care vor fi alocate vor fi cheltuite.

„Varianta de rectificare vine din teama că nu am cheltui aceşti bani? Sau tocmai, că i-am cheltui?”, mai spune Drulă, care a explicat şi de ce este necesară suplimentarea fondurilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.