Un tribunal din Hong Kong a acceptat, joi, să renunţe la urmărirea cântăreţului Anthony Wong Yiu-ming, care a fost acuzat de corupţie pentru că a cântat la un miting organizat pentur un candidat pro-democraţie, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Figură a mişcării LGBTQ+ din Hong Kong, el a fost arestat pe 2 august de Comisia independentă de luptă contra corupţiei (ICAC). Acest cântăreţ în vârstă de 59 de ani şi fostul deputat Au Nok-hin au fost acuzaţi că s-au angajat în acte de corupţie.

„Acuzaţia susţine că, la 3 martie 2018, Au Nok-him şi Wong Yiu-ming s-au angajat într-o conduită coruptă la alegerile secundare LegCo pentru Hong Kong Island Geographical Constituency furnizând divertisment, şi anume un spectacol, cu scopul de a determina altă persoană să voteze pentru Au la alegeri”, se arată în comunicatul ICAC.

La un miting, Wong a cântat două cântece pe scenă şi a făcut apel la participanţi să voteze la alegeri pentru Au, o figură proeminentă pro-democraţie.

Au Nok-him a publicat un videoclip de la eveniment şi a declarat interpretarea lui Wong drept reclamă electorală.

Joi, în timpul unei audieri, procuratura a fost de acord să renunţe la acuzaţiile împotriva lui Anthony Wong Yiu-ming şi Au Nok-hin, POTRIVIT „dreptului comun”, vechiul sistem britanic întemeiat pe jurisprudenţă şi în vigoare în Hong Kong, în schimbul unei promisiuni de comportament bun într-o anumită perioadă de timp. 

Anthony Wong Yiu-ming şi Au Nok-hin au fost însă arestaţi la domiciliu pentru o perioadă de 18 luni şi au fost obligaţi să plătească 2.000 de dolari de Hong Kong (217 de euro).

Conform legii din Hong Kong, este ilegal să foloseşti alimente, băuturi sau divertisment în scopul influenţării modului în care ar putea vota o altă persoană. Au Nok-him a câştigat alegerile.

De la mijlocul anului 2019, autorităţile din Hong Kong s-au angajat într-o represiune pe scară largă a sectorului pro-democraţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.