Doi pădurari au murit, iar un al treilea a fost rănit în Bulgaria, în timp ce luptau împotriva unor incendii de pădure, care s-au multiplicat săptămâna aceasta în ţară, anunţă ministerul bulgar de Interne, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi pădurari au murit după ce au fost blocaţi de un incendiu care făcea ravagii de miercuri dimineaţa în apropierea unui sat din regiunea Sandanski (sud-vest), precizează ministerul.

Patru case au fost distruse miercuri de flăcări în alt incendiu, în regiunea Starosel (centru), unde armata bulgară a trimis un elicopter să ajute pompierii.

Al elicopter, vehicule ale armatei şi pompieri luptă de marţi împotriva unui incendiu important la poalele lanţului muntos Stara Planina, în regiunea Karlovo (centru).

Cel puţin şase locuinţe şi o şcoală au fost distruse complet de flăcări luni, după ce acest incendiu a intrat într-un sat din regiunea Kyustendul (vest).

Bulgaria a fost afectată săptămâna trecută de un avl de căldură, iar luni serviciile meteorologice au emis o alertă cod roşu de caniculă în cea mai mare parte a ţării.

Până la 200-240 de incendii pe zi s-au înregistrat în ultimele zile, a anunţat miercuri, la postul public BNT, şeful serviciilor pompierilor, Nikola Nikolov.

Potrivit lui Nikolov, 03% dintre aceste incendii au fost declanşate de activităţi umane şi s-au răspândit rapid din cauza căldurii, secetei şi rafalelor de vânt.

Incendii de mare amploare devastează Grecia, Turcia şi Macedonia de Nord.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.