Israelul urmează să impună noi restricţii sanitare în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, au anunţat autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma unei creşteri a contaminărilor, în ultimele săptămâni, din cauza variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2, Israelul a hotărât să lărgească obligaţia paşaportului sanitar în locuri publice - închise - în care se adună peste 100 de persoane şi ca masca de protecţie să fie obligatorie - afară -, în locuri în care există peste 100 de persoane.

De asemenea, carantina urmează să fie obligatorie în cazul persoanelor care revin din majoritatea ţărilor - indiferent dacă sunt vaccinate sau nu.

Această perioadă de carantină a fost redusă, la mijlocul lui iulie, la şapte zile, de la zece cât era anterior, cu condiţia prezentării unui test negativ covid-19.

Aceste noi restricţii urmează să intre în vigoare - la 8 august -, se anunţă într-un comunicat oficial, în urma unei reuniuni, marţi, a Cabinetului pe tema gestionării covid-19.

”RECORD” DE 3.818 DE CAZURI ÎN 24 DE ORE, DIN MARTIE

Israelul a fost una dintre primele ţări care a lansat, la jumătatea lui decembrie, o vastă campanie de vaccinare, în baza unui acord cu gigantul farmaceutic american Pfizer, care i-a furnizat rapid milioane de doze de vaccin, în schimbul datelor despre efectele vaccinului dezvoltat împreună cu compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech.

Această campanie a permis vaccinarea completă a peste 55% din populaţie şi a 85% dintre adulţi, ceea ce a favorizat redeschiderea cafenelelor, barurilor, magazinelor şi o reducere a numărului de cazuri la mai puţin de 100 pe zi, de la 10.000 de cazuri pe zi în toiul epidemiei.

În ultimele săptămâni, contaminarea a început să crească, pe fondul unei răspândiri a variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2, determinând autorităţile să impună anumite măsuri, precum purtarea măştii de protecţie în locuri publice închise.

Israelul a lansat vineri o campanie de vaccinare cu o a treia doză de vaccin anticovid a persoanelor în vârstă de peste 60 de ani.

Peste 110.000 de persoane în vârstă au fost vaccinate cu o a treia doză de vaccin împotriva covid-19, potrivit unor date de la Ministerul israelian al Sănătăţii.

Israelul a înregistrat marţi 3.818 de cazuri de covid-19 - un bilanţ zilnic record din martie -, iar 422 de persoane erau spitalizate, dintre care 221 în stare gravă.

Premierul israelian Naftali Bennett, care şi-a însoţit marţi mama la vaccinarea cu a treia doză de vaccin anticovid, i-a îndemnat pe israelieni să se vaccineze. ”Vă cer tuturor, copii, nepoţi, taţi şi mame să mergeţi să vă vaccinaţi”, a îndemnat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.