Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că România doreşte să extindă zona împădurită şi se lucrează în acest sens, subliniind că este nevoie de păduri pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon. "Aceste chestiuni nu ţin de ambiţii politice, ţin de viaţa noastră, ne dorim un mediu plăcut bun şi pentru generaţiile care vin", a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"România doreşte să extindă zona împădurită şi se lucrează în acest sens. Când ne plimbam cu barca, am discutat şi despre pădure. Sunt opt mii de hectare de pădure aici. Am participat la acţiuni de reîmpădurire şi împădurire. România are nevoie să recâştige terenul pentru a le împăduri", a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, la finalul vizitei făcute în Parcul Natural Comana.
 
El a adăguat că are de gând să rămână conectat la acest fenomen. 
 
"Dacă vorbim de reducerea emisiilor de dioxid de carbon, înţelegem de ce e nevoie de pădure. Pădurea absoarbe dioxid de carbon, avem nevoie de astfel zone cât mai extinse. (....) Astfel de lucruri trebuie luate foarte în serios. Aceste chestiuni nu ţin de ambiţii politice, ţin de viaţa noastră, ne dorim un mediu plăcut bun şi pentru generaţiile care vin. Să nu consumăm noi toate resursele şi să lăsăm fără terenuri agricole fertile, e nevoie de implicare, de politică pro natură, pro mediu", a declarat Iohannis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.