Fostul preşedinte american Barack Obama care a împlinit 60 de ani marţi, la 4 august, vrea să-şi sărbătorească ziua de naştere la sfârşitul acestei săptămâni pe insula de lux Martha’s Vineyard, cu respectarea reglementărilor CDC în vigoare, potrivit unor surse anonime, însă este criticat dur de către republicani, în contextul unui intensificări a pandemiei covid-19, scrie presa americană. relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toţi invitaţii este necesar să fie fie vaccinaţi, fie să prezinte un test covid-19 negativ, potrivit surselor citate.

Evenimentul urmează să aibă loc afară, iar un ”coordonator covid”, al cărui rol exact nu a fost precizat, urmează să fie prezent la eveniment.

Martha’s Vineyard, care se află în statul Massachusetts, înregistra luni, potrivit unor date de la Centrele de prevenţie şi luptă împotriva maladiilor (CDC), principala agenţie americană sanitară, un nivel moderat de transmitere a noului coronavirus, care nu impune declanşarea unor noi recomandări sanitare, şi anume purtarea măştii de protcţie în interior inclusiv de către persoanele vaccinate.

Alesul republican Jim Jordan, un om credincios lui Donald Trump, a ironizat într-un mesaj postat pe Twitter, apreciind că democraţii, ”dacă ar fi fost petrecerea preşedintelui Trump”, ar fi denunţat un ”eveniment periculos super-propagator” şi ar fi conchis că organizatorii evenimentuluiar ”ucide oameni”.

”Există o excepţie la petrecerile la care partiiopă celebrităţi liberale bogate?”, se întreabă conducătoarea Partidului Republican Ronna McDaniel.

”Democraţii vor cere, oare, ca el (Obama) să le ceară tuturor invitaţilor săi să poarte mască?”, lansează, la rândul său, Lance Gooden, alt ales republican.

JOE BIDEN, ABSENT

”Fostul preşedinte, care susţine vaccinarea şi respectarea sfaturilor experţilor în sănătate publică, şi le însuşeşte cu siguranţă personal”, a declarat luni o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, care citează măsurile adoptate.

Actualul preşedinte democrat, Joe Biden, ar urma să nu participe la petrecere.

Administraţia lui Donald Trump a ţinut în mai multe rânduri prima pagină dupăorganizarea unor evenimente la care nu s-a purtat masca de protecţie - atât la Casa Albă, cât şi la departamente, dar şi la mitinguri de campanie, uneori în perioada de vârf a pandemiei şi înainte de autorizarea vaccinurilor împotriva covid-19.

O ceremonie în onoarea judecătoarei Amy Coney Barrett, numită de către preşedintele republican la Curtea Supremă, a fost suspectată că a condus la contaminarea a 12 persoane - între care Donald Trump însuşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.