La manifestaţiile împotriva paşaportului sanitar de sâmbătă din Franţa, la care au luat parte peste 200.000 de manifestanţi, au fost operate 76 de arestări în întreaga ţară, anunţă duminică, într-un nou bilanţ, Ministerul francez de Interne, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Paris au avut loc 26 de arestări şi au fost răniţi trei membri ai forţelor de ordine, potrivit ministerului.

Dintre cele 26 de persoane arestate la Paris, 25 - inclusiv doi minori - au fost plasate în arest prevenitiv, suspectate de violenţe vizând forţe de ordine, ”participare la grupări în vederea comiterii de violenţe sau degradări” sau ultraj, rebeliune sau deţinere de dispozitive explozive.

Mobilizarea a crescut la aceste manifestaţii împotroiva paşaportului sanitar, organizate a treia sâmbătă la rând, în toiul vacanţei de vară.

La manifestaţiile de sâmbăta recută au participat 161.000 de manifestanţi - dintre care 11.000 la Paris -, iar la primele manifestaţii au participat 110.000 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.