Epidemia covid-19 a continuat să avanseze săptămâna trecută în Regatul Unit, arată un studiu realizat de către Oficiul Naţional britanic de Statistică (ONS) şi publicat vineri, care contrazice o scădere a bilanţului zilnic, raportată de către serviciile britanice de sănătate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În săptămâna care s-a încheiat la 24 iulie, numărul cazurilor a continuat să crească în Regatul Unit - cu excepţia Scoţiei, unde procentul persoanelor testate pozitiv covid-19 a scăzut -, arată ONS, care evocă însă o posibilă încetinire a epidemiei în Anglia.

ONS, care se bazează pe un eşantion al populaţiei, estimează că 856.200 de persoane au fost infectate săptămâna aceasta în Anglia - adică una din 65, şi anume aceeaşi proporţie ca în Irlanda de Nord.

În Scoţia, s-a infectat o persoană din 110, iar în Ţara Galilor una din 160.

CONTRAST

Aceste date contrazic bilanţuriLE zilnice care i-au lăsat perplecşi atât pe unii cercetărtori, cât şi Guvernul, într-o perioadă în care are loc sfârşitul restricţiilor sanitare în Anglia, în paralel cu începutul vacanţei şcolare.

În urma unei ”explozii” a epidemiei - de la începutul verii -, din cauza variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2, extrem de contagioasă, Regatul Unit a înregistrat recent până la 60.000 de cazuri noi pe zi.

Însă bilanţurile zilnice ale noilor contaminări au scăzut o vreme, după care au început să crească din nou, în ultimele zile.

Spitalizările cresc - aproximativ 6.300 în ultimele şapte zile, o creştere de 21%  -, dar şi morţile - 499 de decese în ultima săptămână, o creştere cu 29%, la un total de peste 129.000 de morţi, unul dintre cele mai grave blanţuri în Europa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.