Şaptesprezece persoane, membri ai PNL, s-au înscris în cursa pentru preşedinţia PNL Timişoara, la alegerile de sâmbătă. Lista nu este publică, însă, printre cei care îşi anunţaseră candidatura se numărau şi cei doi rivali de la alegerile din 3 iulie, Raul Ambruş şi Cosmin Tabără. Vineri seară, însă, candidatura lui Ambruş a fost invalidată de Comisia de Arbitraj a partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
PNL Timiş nu a prezentat lista celor 18 - iniţial - candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PNL Timişoara.
 
Alegerile vor avea loc sâmbătă, de la ora 10.00.

În cursă urmau să intre, potrivit propriilor anunţuri, cei doi rivali de la alegerile din 3 iulie, Raul Ambruş şi Cosmin Tabără. Vineri seară, candidatura lui Ambruş a fost invalidată de Comisia de arbitraj a partidului. Ambruş a afirmat că decizia este una abuzivă şi a adăugat că îl va susţine, pentru preşedinţia organizaţiei, pe deputatul Claudiu Chira.

Un scandal a izbucnit la conferinţa de alegeri a PNL Timişoara din 3 iunie, după ce cele două tabere ale candidaţilor pentru funcţia de preşedinte, Raul Ambruş şi Cosmin Tabără, nu s-au înţeles în privinţa delegaţilor.
 
Preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a cerut suspendarea conferinţei de alegeri şi a părăsit sala alături de candidatul Cosmin Tabără şi cei care îl susţineau pe acesta.
 
Rămaşi în sala de conferinţe, susţinătorii lui Ambruş au format o nouă comisie de organizare a alegerilor şi au continuat şedinţa alegându-l pe acesta în funcţia de preşedinte al PNL Timişoara.
 
Alin Nica a declarat că va face plângeri penale, deoarece au dispărut ştampila partidului şi ştampila cu semnătura sa şi a ameninţat cu excluderi din partid. De asemenea, a anunţat că va contesta alegerea lui Ambrus în funcţia de preşedinte al PNL Timişoara, la Comisia de Arbitraj a PNL.
 
La nivelul organizaţiei PNL Timişoara a fost numit un Birou Politic Interimar care avea sarcina de a reface baza de date cu membrii. În urma refacerii bazei de date, aproximativ 300 de persoane au fost scoase de pe convocator, a anunţat Raul Ambruş.
 
Ulterior, BPL interimar al PNL Timişoara a decis, cu majoritate de voturi, sancţionarea prin suspendarea calităţii de membru al PNL pentru o perioadă de 6 luni pentru 18 membrii care au acţionat în repetate rânduri împotriva Statutului PNL şi a deciziei de amânare a alegerilor organizaţiei municipale din 3 iulie 2021. Membrii propuşi pentru a fi suspendaţi sunt: Adrian Aldea, Adrian-Răzvan Almăjan, Marius Bâlba, Flavius Bâlba, Cosmin Cocian, Adrian Colhon, Andrei Diaconu, Adrian Faur, Vlad Golumbu, Sorin Iacobici, Cătălin Iapă, Mădălin Gheorghe, Darius Mariş, Cristian Miclăuş, Mirel Pop, Vasile Ruşeţ, Alin Sîrbu, Andrei Săvulescu.
 
De asemenea, BPL interimar a votat, în unanimitate, propunerea suspendării calităţii de membru pentru Raul Ambruş.
 
Alegerile pentru conducerea PNL Timiş sunt stabilite pentru data de 7 august 2021.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.