Emergent BioSolutions a anunţat că reia producţia vaccinului pentru Covid-19 al J&J la fabrica din Baltimore, care fusese oprită în luna aprilie din cauza contaminării a milioane de doze, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a avut loc după ce J&J a redus săptămâna trecută ţinta de producţie a vaccinului într-o singură doză pentru Covid-19 din acest an la 500-600 de milioane de doze, de la obiectivul iniţial de 1 miliard de doze.

Reluarea producţiei are loc după numeroase evaluări şi colaborări cu Administraţia pentru Alimente şi medicamente (FDA) şi cu partenerii de producţie, a declarat directorul general al companiei Emergent, Robert Kramer.

FDA a impus oprirea producţiei la fabrica din Baltimore în urma descoperirii că ingredinte de la vaccinul pentru Covid-19 al AstraZeneca, care era produs la aceeaşi fabrică, contaminaseră un loc de vaccinuri ale J&J.

O inspecţie a FDA a scos la iveală o listă lungă de probleme sanitate şi practici de producţie neconforme.

Vaccinul pentru Covid-19 al J&J, considerat mai uşor de administrat pentru că are o singură doză şi pentru că este mai uşor de transportat şi depozitat, a fost folosit mai puţin în Europa şi SUA din cauza îngrijorărilor legate de siguranţă şi a problemelor de producţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.