Un cutremur de magnitudinea 8,2 a avut loc în largul Peninsulei Alaska, la aproximativ 100 de kilometri de oraşul Perryville, potrivit institutului american de geofizică USGS, iar autorităţile americane au lansat o alertă de tsunami vizând sudul Alaskăi şi peninsula, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cutremurul a avut loc miercuri seara (ora locală), iar alerta de tsunami a fost ridicată în câteva ore.

Nicio victimă şi nici pagube nu s-au semnat imediat după seism.

Cutremurul a fost înregistrat de USGS miercuri seara, la ora locală 22.15 (joi, 9.15, ora României), la o adâncime de 35 de kilometri, la aproximativ 800 de kilometri de Anchorage.

Centrul naţional american de Alertă pentru Tsunami (NTWC) din Alaska a emis o alertă vizând sudul statului american, peninsula şi zone de coastă la Oceanul Pacific.

O alertă a fost emisă, de asemenea, vizând Hawaii şi teritoriul american Guam.

În Alaska, nivelul valurilor a crescut cu 30 de centimetri în mai multe puncte în jurul peninsulei.

Alaska se află pe Centura de Foc a Pacificului, o zonă foarte activă în seisme, care se întinde de la Golful Alaksa şi până la Peninsua rusă Kamceatka.

La 27 martie 1964, un cutremur de magnitudinea 9,2 - cel mai violent înregistrat vreodată în Statele Unite şi în lume - a lovit regiunea Anchorage. El a durat mai multe minute, a provocat un val devastator pe toată Coasa de Vest americană şi a omorât peste 250 de oameni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.