Premierul Florin Cîţu anunţă, miercuri, adoptarea noilor măsuri aplicabile de la 1 august. ”Relaxare este un cuvânt puternic astăzi pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri”, a transmis premierul la finalul şedinţei de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat la finalul şedinţei de Guvern, că a fost instituit un nou prag al incidenţei cazurilor din ultimele 14 zile, la 2 la mie. 

“Vorbim de continuarea relaxării măsurilor instituite pentru diminuarea impactului epidemic, dar cu stabilirea unor noi praguri ale incidenţei cumulate de la 14 zile. Avem acum un nou prag, care a fost stabilit de 2 la mie, iar măsurile pe care le menţionez vor fi corelalte inclusiv la pragul de 2 la mie care e sub cel care a fost înainte, de 3 la mie, ca să putem să revenim în sensul în care dacă în unele localităţi sau unele zone incidenţa continuă să crească. (...) Avem măsurile noi care sunt dacă incidenţa e sub 2 la mie, dacă incidenţa ajunge între 2 şi 3 la mie ne întoarcem la situaţia în care suntem acum, dacă trecem peste 3 la mie ne întoarcem deja la situaţia în care am fost la 1 iunie şi se aplică măsurile local după incidenţa în localităţi”, a explicat Raed Arafat.

Între timp Guvernul a transmis şi Hotărârea de Guvern aprobată, cu toate măsurile. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Am aprobat măsurile de relaxare de la 1 august. Relaxare este un cuvânt puternic astăzi pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri, multe dintre ele sunt menţinute”, a transmis, miercuri, premierul Florin Cîţu.

”Aş menţiona activităţile cultural-artistice şi de divertisment în spaţii deschise, cu participarea a cel mult 75.000 de persoane, în localităţile cu incindenţă mai mică sau egală cu 2 la mie, este foarte important, iar o condiţie importantă este că participanţii trebuie să fie vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi”,  agăugat premierul.

Acesta s-a referit şi la condiţiile de participare la competiţii sportive  -  permise cu spectatori până la 75% din capacitatea spaţiului – cu asigurarea unei distanţe de 1 metru, dacă incidenţa este mai mică de 2 la mie.

De asemenea, premierul a precizat că în localuri pot intra doar persoane vaccinate, programul de funcţionare rămânând până la ora 2.00.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.