Şapte persoane au fost confirmate cu tulpina Delta în judeţul Constanţa, iar persoanele diagnosticate au între 10 şi 68 de ani. Din cele şapte persoane, şase erau nevaccinate. Una dintre acestea, o femeie de 68 de ani, a murit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Direcţia de Sănătate Publică din Judeţului Constanţa a anunţat, miercuri, că şapte pacienţi din judeţ au fost depistaţi pozitiv cu noua tulpină Delta. Cel mai tânăr pacient are 10 ani, iar cel mai în vârstă – 68 de ani. 
 
Tulpina Delta a fost depistată la o fetiţă, la cinci femei şi la un bărbat cu vârsta de 21 de ani. Femeia în vârstă de 68 de ani a murit. Starea de sănătate a celorlalte şase persoane este stabilă. 
 
DSP a menţionat că din cele şapte persoane, şase erau nevaccinate. 
 
“La unele cazuri au fost identificat origini din import, fiind veniţi din străinătate, însă sunt pacienţi şi fără istoric de călătorie”, a transmis DPS Constanţa.
 
Sursa citată a menţionat că există două cazuri familiale, fiind vorba în total de patru pacienţi. 
 
Incidenţa în ultimele 14 zile la nivelul judeţului Constanţa este de 0,05, fiind 15 cazuri noi confirmate.
 
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că până în data de 25 iulie au fost confirmate 127 de cazuri de infecţia cu varianta Delta şi 5 decese. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.