Prestigioasa Metropolitan Opera din New York, închisă din martie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat că va solicita publicului şi echipelor tehnice şi muzicale să fie vaccinate pentru începutul următoarei stagiuni, prevăzută să se deschidă în septembrie, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Met va fi o casă total vaccinată. Publicul va trebui să facă dovada vaccinării complete, aprobată de Agenţia Americană a Medicamentului (FDA) sau Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru a putea intra în clădire”, au scris reprezentanţii Met Opera într-un mesaj transmis angajaţilor. 

”Toţi artiştii şi membrii orchestrei, corurilor şi echipelor vor face la fel”, a adăugat Opera, instituţia americană de spectacol cu 3.000 de salariaţi. 

Opera a adăugat că o astfel de măsură va permite, confrom directivelor actuale ale Centrului pentru prevenirea bolilor (CDC) să primească ”la capacitate maximă” public şi că ”măştile sanitare vor fi facultative”. 

Dar, pe fondul exploziei de cazuri de Covid-19 din cauza variantei Delta a coronavirusului, CDC, principala agenţie federală de sănătate publică, ar trebui să recomande din nou portul măştii în interior în anumite circumstanţe, chiar pentru persoanele vaccinate, au anunţat mass-media americane.  

Pentru moment, Broadway nu a făcut un anunţ colectiv, dar printre primele spectacole reluate sunt: ”Springsteen pe Broadway” (din 26 iunie) şi ”Pass Over” (4 august) care au cerut ca publicul să fie vaccinat.

Stagiunea 2021-22 trebuie să înceapă la 27 septembrie la Met, care va afişa în program prima dată o operă compusă de un muzician de culoare, ”Fire Shut Up in My Bones” de Terence Blanchard. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.