Preşedintele american Joe Biden acuză Rusia, într-o alocuţiune, la sediul serviciilor de spopnaj, de faptul că încearcă să perturbe alegerile legislative americane prevăzute în 2022 prin răspândirea ”dezinformării”, denunţă o ”încălcare a suveranităţii” Statelor Unite şi avertizează împotriva riscului unui război pe care l-ar putea antrena o multiplicare a atacurilor cibernetice, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Priviţi ce face Rusia cu alegerile din 2022 şi dezinformarea. Este pur şi simplu o încălcare a suveranităţii noastre”, a denunţat el marţi într-o vizită la Oficiul Direcţiei Naţionale americane a Informaţiilor (ODNI), în apropiere de Washington, referindu-se la informaţiile pe care le primeşte pe această temă în cadrul briefiengului zilnic.

Biden l-a atacat pe omologul său rus Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin ”are o adevărată problemă. El conduce o economie care are armament nuclear şi puţuri de ptrol şi nimic altceva”, a declarat şeful statului american.

”Asta-l face şi mai periculos, după mine”, a subliniat el.

Preşedintele american şi-a exprimat de asemenea îngrijorarea faţă de o intensificare a atacurilor cibernetice, inclusiv de tip ransomware, care constau în penetrarea unor reţele ale unei entităţi în vederea criptării datelor acesteia cu scopul de a cere o răscumpărare, cel mai adesea în bitcoin, în schimbul cheii de decriptare.

”Dacă vom ajunge la un război, la un adevărat război armat, cu altă mare putere va fi din cauza unui atac cibernetic”, a avertizat el.

În toamna lui 2022 urmează să aibă loc alegeri legislative în Statele Unite, numite ”de la jumătatea mandatului” (”mid term elections”), în care se aleg toate mandatele din camera Reprezentanţilor şi o treime din mandatele din Senat.

Statele Unite au imputat recent Chinei o piratare masivă, în martie, a serviciului de mesagerie Exchange al grupului Microsoft, iar Casa Albă a somat Rusia în mai multe rânduri să acţioneze împotriva atacurilor de tip ransomware comise de pe teritoriul rus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.