O explozie de origine necunoscută la Chempark, în incinta unor întreprinderi chimice din Leverkusen, în vestul Germaniei, s-a soldat cu mai mulţi răniţi, inclusiv doi grav, în rândul angajaţilor, anunţă reprezentanţi ai parcului chimic, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O degajare puternică de fum are loc la locul accidentului, iar locuitorii din zonă au fost îndemnaţi să ţină uşile şi ferestrele închise, au anunţat reprezentanţi ai instalaţiei.

”Dintr-o cauză până acum necunoscută, o explozie a avut loc în Chempark Leverkusen”, se anună într-un mesaj postat pe contul de Twitter al acestui parc de întreprinderi chimice, unul dintre cele mai mari în Europa în acest sector.

Parcul anunţă într-un comunicat că ”mai mulţi angajaţi au fost răniţi în acest eveniment, iar cel puţin doi (dintre ei au fost răniţi) grav”.

Alţi cinci angajaţi au fost daţi dispăruţi.

O anchetă a pompierilor este în curs de desfăşurare.

Acest incident a fost clasat în categoria ”pericol extrem” de către aplicaţia naţională de alertare cu privire la catastrofe Nina.

Mai multe publicaţii germane scriu că explozia a avut loc într-o instalaţie de tratare a deşeurilor.

Poliţia din Koln semnalează, într-un mesaj postat pe Twitter, ”pagube importante” şi anunţă că mai multe porţiuni de autostradă au fost închise.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.