O explozie într-un parc industrial de companii chimice a zguduit marţi oraşul Leverkusen, deasupra căruia se ridica o coloană mare de fum negru, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficiul german al Protecţiei Civile şi Asistenţă în caz de dezastru a clasificat această explozie drept o ”ameninţare extremă” şi a cerut locuitorilor să rămână înăuntru şi să ţină uşile şi geamurile închise, potrivit agenţiei germane de presă DPA.

Cauza exploziei este neclară, potrivit unor operatori de la instalaţia Chempark din Leverkusen, un oraş situat la aproximativ 20 de kilometri nord de Koln, pe Rin.

Pompieri şi vehicule speciale de detectarea poluării au fost trimise în zonă, anunţă aceşti operatori.

Poliţia din Koln anunţă că nu deţine informaţii cu privire la cauza sau amploarea exploziei şi că nu este la curent, în acest stadiu, cu privire la eventuali răniţi.

Însă un număr important de poliţişti şi de ambulanţe au fost trimise la faţa locului, potrivit aceleiaşi surse.

Poliţia din Koln a cerut locuitorilor oraşului să rămână înăuntru şi îndeamnă persoane din afara Leverkusen să nu intre în localitate.

Poliţişti au închis circulaţia pe numeroase autostrăzi din zonă.

Cotidianul Koelner Stadt-Anzeiger scrie că explozia a avut loc în cartierul Buerrig, la o instalaţie de incinerare a gunoiului din parcul chimic.

Potrivit ziarului, norul de fum se deplasa către nord-vest, către oraşele Burscheid şi Leichlingen.

Pompieri din întreaga regiune au fost trimişi să intervină la stingerea incendiului, scrie publicaţia.

Bayer, una dintre cele ma imari companii chimice germane, are sediul la Leverkusen.

Oraşul are 163.000 de locuitori şi se învechinează cu Koln, al patrulea cel mai mare oraş german, cu aproximativ un milion de locuitori.

Numeroşi locuitori ai oraşului muncesc la Bayer, unul dintre cei mai mari angajatori din zonă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.