Comitetul Patrimoniului Mondial al UNESCO, reunit online zilele acestea la Fuzhou, China, a amânat pentru marţi candidaturile din partea Uruguay, Brazilia, Peru şi României pentru a se adăuga la lista locurilor protejate de instituţie, conform EFE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Comitetului, Tian Xuejun, a decis să amâne până marţi cele patru propuneri de pe ordinea de zi care nu fuseseră încă evaluate: Grădina tropicală Sitio Roberto Burle Marx (Brazilia), Coplexul Astronomic din Chankillo (Peru), Biserica Estación Atlántida (Uruguay) şi peisajul minier din Roşia Montană (România).

Luni, până la şapte candidaţi au fost aprobaţi pentru includerea pe Lista Patrimoniului Mondial.

Acestea sunt insula Amami-Oshima (Japonia), extensia Getbol (Coreea de Sud), Complexul forestier Kaeng Krachan (Thailanda), pădurile tropicale şi zonele umede din Colchis (Georgia), dealul Arslantepe (Turcia), extinderea Liniilor de Apărare din Amsterdam (Olanda) şi a "Colonies of Benevolence" (candidatură comună între Olanda şi Belgia).

Propunerile din Brazilia, Uruguay şi Peru sunt în aşteptare din 2020, când UNESCO a fost nevoită să îşi anuleze numirea anuală din cauza condiţiilor sanitare globale provocate de pandemia de Covid-19.

Aceasta a însemnat că a 44-a sesiune a Comitetului Patrimoniului Mondial a devenit o versiune extinsă în care sunt evaluate nu numai cererile de anul curent, ci şi cele care nu au putut fi evaluate anul trecut.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.