Autoritatea de reglementare chineză interzice gigantului Tencent să încheie acorduri exclusive pentru drepturi de copyright în domeniul muzicii şi a amendat compania pentru practici incorecte pe piaţa online a muzicii, după achiziţia China Music Corporation, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul chinez a intensificat acţiunile antitrust în ultimele luni împotriva marilor companii de tehnologie din ţară, aplicînd inclusiv o amendă record de 2,75 miliarde de dolari grupului de comerţ electronic Alibaba pentru implicarea într-un comportament anticoncurenţial.

Tencent şi Tencent Music Entertainment Group, unitatea creată de la achiziţie, au declarat că vor respecta decizia şi vor respecta toate cerinţele de reglementare.

Administraţia de stat pentru reglementarea pieţei (SAMR) a declarat că a investigat activităţile Tencent pe piaţa platformelor online de difuzare a muzicii din China, în care drepturile de autor asupra muzicii sunt activul principal, într-o notificare postată pe site-ul său oficial.

Reuters a relatat la jumătatea lunii iulie că autoritatea de reglementare antitrust va ordona filialei de streaming muzical a Tencent să renunţe la drepturile exclusive asupra mărcilor de muzică pe care le-a folosit pentru a concura cu rivalii mai mici, citând oameni cu cunoştinţe despre această chestiune.

Tencent a deţinut peste 80% din resursele exclusive ale bibliotecii de muzică după achiziţiile sale, a declarat autoritatea de reglementare, sporindu-şi influenţa asupra drepturilor de autor, ceea ce i-a permis să restricţioneze noii participanţi, a spus autoritatea de reglementare.

SAMR a afirmat că Tencent şi companiile sale afiliate nu trebuie să se angajeze în acorduri exclusive de drepturi de autor cu proprietarii de astfel de drepturi, în timp ce acordurile existente trebuie să fie reziliate în termen de 30 de zile de la notificarea primită.

De asemenea, autoritatea de reglementare a ordonat companiei Tencent să plătească o amendă de 500.000 de yuani (77.150 de dolari). La începutul acestei luni, autoritatea de reglementare a spus că va bloca planul Tencent de a fuziona primele două site-uri de streaming de jocuri video din ţară, Huya şi DouYu, din motive antitrust.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.