Mai mult de jumătate dintre adulţii din Europa, aproximativ 200 de milioane, sunt complet vaccinaţi împotriva Covid-19, a anunţat Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UE a spus că 200 de milioane de europeni au schema completă de vaccinare, peste jumătate din populaţia adultă, astfel că obiectivul de 70%, stabilit pentru vara aceasta, nu a fost atins.

Blocul comunitar a anunţat că va dona peste 200 de milioane de doze de vaccin ţărilor în curs de dezvoltare şi subdezvoltate înainte de finalul anului.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că UE „îşi asumă responsabilitatea în sprijinirea lumii în lupta împotriva virusului, oriunde. Vaccinarea este cheia, de aceea este esenţial să asigurăm accesul la vaccinurile anti-Covid ţărilor din întreaga lume”.

Statele membre UE au donat până acum către ţările sărace doar o mică parte din excesul de vaccinuri, majoritatea doze AstraZeneca, mai puţin de 3% din cele 160 de milioane de doze pe care plănuiau să le ofere în total pentru a ajuta la stoparea pandemiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.