Regizoarea şi scenarista Agata Trzebuchowska, actriţa principală din filmul „Ida” al lui Pawel Pawlikowski, premiat cu Oscar la categoria film în limbă străină, va face parte din juriul celei de-a 17-a ediţii a Bucharest International Film Festival, ce va avea loc în perioada 3 - 12 septembrie 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Agata Trzebuchowska va fi membră a juriului competiţiei oficiale de lungmetraj din cadrul festivalului şi va susţine şi masterclass-ul „De la actorie la regie” pentru studenţi şi tineri profesionişti.

Acesta este al doilea masterclass anunţat în cadrul BIFF, după „Spectrul poveştii: un mod diferit de a privi dezvoltarea scenariului şi regia de film”, al cărui tutor este Rafael Kapelinski (câştigător al Ursului de Cristal la Berlinale 2017 pentru „Butterfly Kisses”), care se va desfăşura pe 4 şi 5 septembrie 2021 la Arcub. „De la actorie la regie” va avea loc la Cinema Muzeul Ţăranului, în după-amiaza zilei de 8 septembrie.

Agata Trzebuchowska (n. 1992) a absolvit Universitatea din Varşovia şi Şcoala de Film Wajda. A fost protagonista filmului „Ida”, regizat de Pawel Pawlikowski, a scris şi regizat o lectură performativă intitulată „Alice on the Verge” în colaborare cu grupul de teatru feminist Polish Now. Primul său scurtmetraj, „Heat” (realizat împreună cu Mateusz Pacewicz) a avut premiera la festivalul de film Sundance în 2017 şi a fost acceptat de festivaluri din întreaga lume. De asemenea, a creat şi o dramă experimentală de 30 de minute numită „Vacancy”, care a fost proiectată la mai multe festivaluri internaţionale.  În prezent îşi pregăteşte debutul ca regizor în lungmetraj de ficţiune.

Masterclass-ul „De la actorie la regie” va avea loc în limba engleză, iar participarea este gratuită în baza unui proces de selecţie, în urma căruia vor fi admişi participanţii. Masterclass-ul se va desfăşura în perioada festivalului. Mai multe detalii despre masterclass pot fi consultate pe biff.com.ro.

Secţiunile ediţiei BIFF sunt: competiţia oficială de lungmetraj, Panorama, Focus: Grecia, secţiunea istorică „100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I al României“, organizată cu sprijinul Casei Regale, programul special Spania, prin care sunt marcaţi 140 ani de relaţii diplomatice între România şi Spania, Romanian Authors, precum şi Socially United in Cinema, secţiune curatoriată de Cristina Cepraga.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.