Un număr de 1.475 de situații de urgență au fost gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 ore, la nivel național, cele mai multe dintre acestea fiind pentru acordarea de prim-ajutor, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Totodată, pompierii au intervenit în 9 localităţi afectate de ploile abundente şi vântul puternic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit bilanţului prezentat, joi, de IGSU, majoritatea solicitărilor primite de salvatori au fost pentru acordarea de prim ajutor, astfel încât 1.130 persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona București - Ilfov (211 cazuri), urmată de județele Constanţa (82 de cazuri), Timiș (69 de cazuri) şi Mureş (56 de cazuri).
 
În afara acestor situații, salvatorii au acționat pentru stingerea a 95 de incendii, precum și în alte 250 de intervenții în sprijinul comunităților.
 
Totodată, având în vedere precipitaţiile abundente şi intensificările vântului care s-au manifestat în cursul zilei de miercuri, au fost înregistrate efecte în 9 localităţi din 8 judeţe (Alba, Bacău, Braşov, Constanţa, Galaţi, Hunedoara, Vrancea şi Vaslui), unde s-a intervenit punctual pentru evacuarea apei din 5 curţi, 3 beciuri/subsoluri şi pentru degajarea a 8 copaci căzuţi pe carosabil, fiind afectate 3 autoturisme.
 
În ultimele 24 de ore, au fost transmise 11 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT. Astfel, au fost 8 mesaje privind prezenţa unor urşi, în judeţele Argeş (1), Braşov (3), Covasna (1), Harghita (2), Mureş (1), precum şi alte 3 mesaje privind producerea fenomenelor meteorologice periculoase, în judeţul Alba.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.