Sute de oameni au protestat, miercuri, la Paris, faţă de introducerea “permisului de sănătate” pentru unele activităţi şi de vaccinarea obligatorie a personalului sanitar, măsuri prin care guvernul încearcă să facă faţă celui de-al patrulea val de infectări cu covid-19 în Franţa, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unii protestatari au afişat bannere cu mesajul: “Libertatea de a alege” şi “Jos mâinile de pe imunitatea mea naturală!”.

“Vor să ne forţeze să ne vaccinăm cu orice preţ. Nu, nu, nu”, a afirmat Nathalie Lebede, participantă la protest.

Începând de miercuri, oamenii care merg la muzeu, la cinema sau la piscină în Franţa nu pot intra dacă nu prezintă un “permis de săcătate” care arată că au fost vaccinaţi împotriva coronavirusului sau s-au testat recent şi rezultatul este negativ.

“Permisul de sănătate”, care anterior era cerut doar la festivaluri, va fi cerut de la începutul lunii august şi pentru accesul în restaurante şi baruri şi pentru călătoriile lungi cu trenul sau cu avionul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.