Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a transmis, marţi seară, un avertisment, după ce mai multe judeţe au fost afectate de viituri: ”Apa are o putere care nu trebuie subestimată”. Specialiştii recomandă cetăţenilor să nu traverseze râurile prin apă şi nu se apropie de malurile acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Apa are o putere care nu trebuie subestimată! În ultimele zile, mai multe judeţe din ţară au fost afectate de viituri… oameni care au pierdut agoniseala de-o viaţă, drumuri înghiţite de nămol, zeci de persoane evacuate”, a scris, marţi seară, pe Facebook, IGSU.

Pompierii au transmis şi recomandări.

”Ascultaţi sfaturile autorităţilor, nu traversaţi râurile prin apă şi nu vă apropiaţi de malurile acestora! Pe timpul ploilor abundente, în cazul creşterii debitelor, viaţa vă poate fi pusă în pericol”, au mai transmis pompierii.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat, marţi, la videoconferinţa cu prefecţii, că, din 15 iulie, s-au înregistrat efecte ale furtunilor în 80 de localităţi din 20 de judeţe, apa fiind scoasă din peste 190 de case. 81 de persoane din judeţele Alba şi Prahova au fost evacuate şi s-au înregistrat două decese, unul în Satu Mare şi unul în Iaşi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.