Compania farmaceutică elveţiană Roche a anunţat marţi omologarea în Japonia a cocktailului de anticorpi dezvoltat împreună cu laboratorul american Regeneron pentru forme uşoare şi moderate de Covid-19, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Japonia este prima ţară din lume care aprobă acest tratament, care de altfel a primit autorizaţii de urgenţă sau temporare în faţa situaţiei sanitare, a indicat grupul elveţian într-un comunicat. 

Cunoscut sub numele de REGEN-COV în Statele Unite, dar folosit Ronapreve în alte ţări, acest tratament care asociază medicamentele  casirivimab şi imdevimab a obţinut autorizaţia Ministerului japonez al Sănătăţii pe baza studiilor din faza a III-a care au demonstrat că această combinaţie de medicamente reduce cu 70% internările şi decesele. 

Realizate pe pacienţii cu risc ridicat neinternaţi, aceste teste clinice au scos în evidenţă o reducere cu patru zile a duratei simptomelor, precizează Roche în comunicat. 

Omologarea în Japonia a fost obţinută urmând o procedură specială pentru situaţii de urgenţă.

Această autorizare "aduce speranţă pacienţilor din Japonia care pot acum să aibă acces la acest tratament important", a declarat Levi Garraway, medic-şef la Roche.

"În plus, capacitatea sa a rămas activă contra variantelor emergente, inclusiv Delta, fiind demonstrată de studiile pre-clinice", a adăugat el. 

Compania Roche, numărul unu în oncologie la nivel mondial, s-a asociat cu gigantul american Regeneron în august pentru a dezvolta, fabrica şi distribui această terapie duală în afara SUA. Regeneron se va ocupa de demersurile de omologare în afara teritoriului american. 

 

               

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.