Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, anunţă că problema deşeurilor din Sectorul 1 al Capitalei este departe de a fi rezolvată, fiind blocată de preţ. ”Este o diferenţă destul de mare între ceea ce se aşteptau să obţină, autorităţile locale, în negociere cu depozitul de deşeuri, a afirmat Berceanu. Potrivit acestuia, planul de gestiune a deşeurilor pentru municipiul Bucureşti ”este la naştere, deşi trebuia să se fi născut de 20 de ani”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Octavian Berceanu a fost întrebat, luni seară, la Digi 24, despre situaţia gunoaielor din Sectorul 1 şi a răsăuns: ”Din păcate, încă nu au căzut la înţelegere vis-a-vis de preţ. Este o diferenţă destul de mare între ceea ce se aşteptau să obţină, autorităţile locale, în negociere cu depozitul de deşeuri şi faptul că depozitul ţine la acest preţ. Se caută de la nivel de Minister, administraţii locale din Bucureşti soluţii pentru aceste stuaţii neplăcute, în contextul în care pot să apară oriunde în ţară”.

Berceanu afirmă că ”trebuie să găsim părghii legislative să ne permită cumva să ducem deşeurile dintr-o parte în alta, acolo unde avem gropi de gunoi unde au un raport mult mai mic de gunoi şi pentru că există sortare”.

”Din păcate, trebuie să învăţăm din această lecţie aspră că, orice ne gândim noi să facem în viitor despre deşeuri, trebuie să pornim cu colectare selectivă de la persoana fizică şi trebuie să avem o strategie pe termen lung. Planul acesta de gestiune a deşeurilor pentru municipiul Bucureşti este la naştere, deşi trebuia să se fi născut de 20 de ani”, a mai afimat Berceanu.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.