PSD Bihor va depune la instanţă o plângere prealabilă împotriva Primăriei Oradea, care a acceptat operatorului de salubritate din oraş un procent de 10%, marjă de profit care nu a fost licitată şi care este plătită de orădeni, a anunţat purtătorul de cuvânt al filialei social-democrate Adrian Madar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În cursul acestei săptămâni voi depune la instanţă plângerea prealabilă premergătoare acţiunii în contencios administrativ împotriva Primăriei Oradea pentru anularea hotărârii de consiliu local 888 din 2020 referitoare la aprobarea tarifelor de salubritate în municipiu. E o discuţie pe care am adus-o de mai multe ori în atenţia publicului, am semnalat-o şi în şedinţele de consiliu şi pe reţelele de socializare, şi în conferinţe de presă. Nu s-a întâmplat absolut nimic. Primăria Oradea este insensibilă la aceste sesizări ale mele şi vă spun sincer este pentru prima oară în viaţa mea când ajung într-o instanţă. Nu am avut niciodată de-a face cu vreo instanţă. Sunt nevoit să fac acest lucru pentru că nu văd altă posibilitate de a face Primăria Oradea să recunoască faptul că, în raport cu stabilirea tarifelor de salubritate, a greşit. Faţă de cetăţeni, faţă de cei cărora le-a cerut votul şi i-a reprezentat, din punctul meu de vedere, neconvingător în negocierea cu operatorul de salubritate”, a afirmat Adrian Madar, într-o conferinţă de presă susţinută luni la sediul PSD Bihor. 

El a adăugat că Primăria Oradea a acceptat operatorului de salubritate ca, pe lângă costurile cu depozitarea deşeurilor la halda ecologică, să perceapă cetăţenilor o marjă de 10% aplicată acestor costuri.

„Acest procent de 10% este încasat, din punctul meu de vedere, ilegal. Am consultat contractul de salubritate la Sectorul 1 din Capitală. Nici măcar acolo, Primăria nu permite operatorului de salubritate să încaseze o marjă peste costurile cu depozitarea sau sortarea. În Oradea, în schimb, este permis operatorului să-şi pună o marjă de profit peste costurile cu depozitarea, care nu a fost licitată, care este pur şi simplu un exerciţiu din hârtie, dacă vreţi. Instanţa va stabili dacă ceea ce spun eu este corect. Eu cred în această poziţie”, a explicat Madar. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.